top of page

TOT A PUNT PER A UNA NOVA EDICIÓ DE LA CÀTEDRA CERVERA EMILI PUJOL

  • Cervera acollirà del 16 al 25 de juliol el Curs i el Festival Internacional de Música amb 12 concerts

  • La Fira de Lutiers tindrà lloc el dimecres, 20 de juliol, amb 9 cases de lutiers

  • La JONC o l’estrena del nou disc de Joan Dausà a la demarcació de Lleida, protagonistes de la programació musical


Del 16 al 25 de juliol, Cervera es tornarà a convertir en l’epicentre de la música clàssica catalana a través de la Càtedra Emili Pujol, que arriba enguany a la 41ª edició.

El Curs Internacional de Música portarà a les aules de la Universitat més de 150 alumnes, procedents de diversos punts de la geografia catalana, de la resta de l’Estat espanyol, així com d’Alemanya, Irlanda i el Regne Unit.

Del 16 al 20 de juliol, es faran les classes de guitarra, violí, viola, violoncel, contrabaix i orquestra. I del 21 a 26 del mateix mes, tindran lloc les de piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompeta, trombó, trompa i banda. També s’han incrementat notablement el nombre de professors que passaran a ser 26.


Un festival amb 12 concerts i amb la JONC, Joan Dausà i els professors del Curs, com a protagonistes

Un altre dels grans atractius de la Càtedra és el seu festival musical que, en aquesta edició, ha programat un total de 12 concerts de diferents formats i estils musicals.

El concert inaugural tindrà lloc el 16 de juliol i anirà a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Cor Jove Nacional de Catalunya, amb Manel Valdivieso, com a director.

El diumenge, 17 de juliol, tindrà lloc un concert de guitarra amb Anders Clemens i el dilluns, 18, un de piano amb Jordi Camell.

Dimarts, 19 de juliol, serà la primera ocasió en la qual puguem escoltar en grup als professors del Curs de Música. Concretament, realitzaran música de cambra interpretant obres de M. Blancafort, L. Boccherini, F. Pedrell, M. Ponce i F. Schubert.

Dimecres, 20 de juliol, arribarà un altre dels plats forts del certamen. Tindrà lloc el concert dedicat a la Fira de Lutiers, el certamen firal que s’haurà celebrat al llarg d’aquella jornada. Hi participaran Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, al violí; Ulrike Haller, com a soprano i Manel Valdivieso, en la direcció. Una de les curiositats d’aquest concert és que podrem escoltar el violí del lutier J.B.Vuillaume de l’any 1829, el qual s’ha utilitzat per a bandes sonores com les de “Casablanca” o “El que el vent s’endugué”. Actualment, aquest violí pertany a Corrado Bolsi i s’exposarà durant la Fira de Lutiers.

Dijous, 21 de juliol, tindran lloc les actuacions del Vila Closa, l’extensió off del festival en concerts de petit format. Els alumnes de guitarra i corda del curs de música actuaran a les 10’30 i a les 12 hores a l’Auditori Municipal.

El dia següent, divendres, 22 de juliol, arribarà un nou moment culminant del certamen. Serà el concert del popular músic Joan Dausà, el qual visitarà Cervera per primer cop. L’artista presentarà el seu nou disc “Ho tenim tot”, en rigorosa estrena a la demarcació de Lleida.

Dissabte, 23 de juliol, podrem escolar de nou els mestres del curs de música. Sota el programa “Scaramouche”, els professors de vent interpretaran obres de Obres de E. Bozza, L. Dimer, E.Ewazen, F. Farkas i D. Milhaud.

I, finalment, diumenge, 24 de juliol, tindrà lloc el concert de cloenda del festival amb la banda de la Càtedra Cervera Emili Pujol, dirigida per Vicent Balaguer.

Tot i que el festival s’haurà clos oficialment, el dilluns, 25 de juliol, tindrem l’oportunitat de gaudir de dues sessions més del Vila Closa. A les 18 i a les 19 hores, els alumnes de vent i piano actuaran a l’Auditori.



La Fira de Lutiers més important del sud d’Europa arriba a la divuitena edició

La Càtedra inclou en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa.

Fins a 9 cases d’artesans lutiers es reuniran als Passadissos de la Universitat el dimecres, 20 de juliol, per mostrar el seu art i el resultat de la seva feina: uns instruments únics i de gran qualitat.

Com és habitual, la Fira de Lutiers exhibirà instruments d’un valor incalculable. En aquesta divuitena edició, es podrà veure un violí J.B.Vuillaume de l’any 1829. Un instrument, valorat en 200.000 euros, que ha tingut una especial singladura després que fos robat i, posteriorment, recuperat al Raval de Barcelona.

El violí havia pertanyut al violinista Louis Kaufman o Ansaldo Poggi, el qual va participar en l’enregistrament de 500 bandes sonores de pel·lícules com “Casablanca” o “El que el vent s’endugué”. Actualment, pertany a Corrado Bolsi, professor del Curs, i que participarà amb aquest violí al concert dedicat a la Fira de Lutiers que tindrà lloc en el marc del Festival.

La presentació d’aquest violí tindrà lloc als passadissos de la Universitat el mateix dia 20 a les 11 del matí. Més tard, a les 16 hores, es farà una taula rodona sobre “La Figura de J.B.Vuillaume” a càrrec de Blandine Galy i Corrado Bolsi.

Els interessats a conèixer a fons el certamen firal, també tindran l’oportunitat d’assistir a una visita guiada i explicativa totalment gratuïta a les 12 del matí.



Comments


bottom of page