top of page

ES PRESENTA LA 43a EDICIÓ DE LA CÀTEDRA CERVERA EMILI PUJOL

La Càtedra Cervera Emili Pujol arriba a la seva 43ª edició amb una salut envejable, ja que els tres eixos que la vertebren, gaudeixen d’un gran i constant interès per part d’alumnes, públic i interessats en el món de la música.



Les tres branques de la Càtedra són el veterà Curs Internacional de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers. Un conjunt d’activitats musicals que fan de Cervera el pol neuràlgic de la cultura del 14 al 20 de juliol.


Durant aquestes dates, centenars d’alumnes omplen les aules i els passadissos de la Universitat de Cervera, un espai que també acull en al seu Pati i al Paranimf, diversos concerts de música simfònica i de cambra i, enguany, amb una mirada també al món del jazz.


A tot això, s’hi suma la Fira del món lutier més important del sud d’Europa, que enguany celebra la 20ª edició i que acull desenes de lutiers i molt públic interessat en els instruments que s’hi exhibeixen.


Cervera es convertirà de nou en l’epicentre musical de Catalunya, un fenomen musical ineludible i que forma part de la història del nostre país.


El Curs de Música acollirà 165 alumnes arribats des de diversos punts de Catalunya, de la resta de l'Estat espanyol o de països com Txecoslovàquia, França, Itàlia, Alemanya o Romania. Una xifra d'alumnes que demostra l'alt interés que desperta aquesta activitat pedagògica any rere any.


Per la seva banda, el Festival Internacional acollirà 7 concerts, a més de diverses actuacions d'alumnes. El certamen serà inaugurat per la JONC i també podrem escoltar l’Orquestra Jezz Club, diversos concerts de cambra i la Banda i les Orquestres del Curs Internacional.



La Fira dels Lutiers celebra enguany els seus 20 anys d’història. Tindrà lloc el 17 de juliol i reunirà 12 tallers lutiers amb la presència destacada .d’una delegació de Perpinyà. Enguany, s’hi exposarà un arc de violoncel de Joseph Arthur Vigneron (pare), que va ser de Josep Trotta, violoncel·lista molt destacat a Barcelona durant la primera meitat del segle XX.

Comments


bottom of page